den lyckliga kvinnan

Den lyckliga kvinnan, det måste vara du.

Du som får ha honom intill dig varje natt. Som när som helst kan ringa honom och säga "jag älskar dig". När man inte får finnas till har man inga rättigheter, jag får inte synas. Skulle det hända honom något så får jag inte veta. Jag hoppas du uppskattar vad du har, för det är han värd!

längtan i en liten blå lykta

Tjugo små värmeljus i små kulörta glaslyktor brinner i köksfönstret. Det är vackert. Ändå tog jag min kaffekopp och satte mig här. Tanken var att OM jag går ut och promenerar en runda så möts jag av det vackra ljuset i mitt köksfönster då jag kommer in på gården. Välkomnande liksom.

Det här är sista dagen hemma före mitt jullov är defintivt slut. Imorgon middag hos fastern i Hesa och därifrån kör jag vidare på måndagmorgon. Målet är väl Seinäjoki, den stan har jag bara kört förbi förut. Förstås ska jag via alla småorter på vägen.

Längtar efter normalitet, att ungarna ska till skola och dagis. Att deras dygnsrytm återställs till någorlunda normala nivåer. Rutiner är fint, men till för att brytas ibland :)

Längtar efter våren också, när solen börjar värma om dagarna ska jag till Sottunga och städa bort flugskiten. Kanske redan om två månader. Absolut senast till påsk. Då packar jag ner lyktorna från köksfönstret och tar dom till mitt sommarparadis. Kanske tar jag badkaret med mig också, och gör ett spa ute på gården. Gräver ner det och fyller det med varmt vatten, så kan jag ligga där och titta på stjärnorna en ljummen sommarnatt.

Längtar efter kramar....

födelsedag

födelsedag

Ja... så har jag fyllt år också. Ångesten jag kände inför nyåret alla år mellan 12 och 34 har förhoppnongsvis äntligen försvunnit. Jag kan ta emot det nya året och min födelsedag utan att ligga i ett hörn och gråta. Fint. Att chokladkakan (och salladerna och det hembakta brödet och rostbiffen och couscousen och bullarna och...) jag bjöd på dessutom uppskattades blir jag som vanligt fånigt glad över. Men huj så jobbigt. När kvällen kom den första januari var jag ett vrak som hade stora svårigheter att inte somna i soffan. Bakfyllan gav med sig först runt midnatt, då tyckte kroppen det var dags att piggna till. Dålig tajming, men rätt så skönt ändå....

Amandine, 37 år, 5 dagar och 22 timmar ungefär....

urval

urval

Min bokhylla. Där trängs mest den ena deckaren med den andra och jag känner själv ibland att det blir lite enformigt. Därför har jag en och annan faktabok om allt från psykologi till Forums fågelbok. En av mina favoriter i kategorin kaffeboksbläddrare är nog Mapplethorpe´s fotobok. Läckra bilder, på läckra män :)

Synd att jag städade bort böcker när jag blev sambo för sju år sedan, när vi sedan separerade tre år senare var ju min bokhylla realtivt tom. Tack mamma, för att du fyller den igen!

Tio i topp (deckar)författare just nu:

Camilla Läckberg
Anne Holt
Anna Jansson
Unni Lindell
Karin Wahlberg
Håkan Nesser
Bodil Mårtensson
Michael Connelly
Jo Nesbö
Karin Alvtegen


RSS 2.0