veckans höjdpunkt

Dom är många, faktiskt!

1. Jag kliver av det här flytande fängelset imorgon!
2. Jag ska sova två nätter i min egen säng.
3. På torsdagen ska jag jobba på bokmässan i Göteborg, det är skoj!
4. Jag ska sova några nätter i nån annans säng ;o)
5. Jag lovar, det blir sol på söndagen!

Sitter i hytten, tystnaden är ljuv - det var visst nån musiker som sa att "silence is the best music" nångång och ofta kan jag nog hålla med. Naturligtvis hör jag motorljud och luftkonditioneringen, tangentbordsknatter och högtalarröster men det är ändå inget jämfört med decibelnivån i matsalen. Herrejävlar, undrar vad hälsoinspektören skulle säga om han kom på besök just då? Är det sen så konstigt att jag blir folkskygg? Ogillar folkmassor för det mesta, typ varuhus inför jul, bilköer och överfyllda kryssningsfartyg. Människor som trängs och knuffas, som skriker och skränar, människor som är rädda att bli utan. Stackars dom vill jag bara säga. Rockkonserter och liknande evenemang är däremot helt ok, märkligt nog.

Fick ett sms av dottern (som jag träffade i hamnen för en stund sedan): mamma kan du ta med ett bröd från båten, vi är hungriga!? Mamma som är ärligheten själv gick och tiggde ett, dom åker ju ändå i soporna ikväll. Höjden av slöseri, och ingenting kan jag åt det.

sinnessjukt!

Hälsningar från Savonlinna. Har glömt vad den staden heter på svenska, och det har väl dom flesta andra gjort också? Nyslott kanske? Underbart vackert är det här, trots att hösten kommit och det ösregnar. De tusen sjöarnas land är plötsligt något helt annat än det Österbotten jag så ofta kör igenom. Hade tänkt sova i bilen men tyckte jag gjorde så bra business att jag unnade mig vandrarhem. Problemet var bara att hitta ett. Ringde ett nummer som jag hittade på en infotavla vid vägen och kom till ett ålderdomshem! Hurraaa vad jag är bra :) Skyller det på att jag var lite nervös över att BÅDA bakdäcken var så gott som platta, vad är detta? Sabotage?

Parkerade mitt i stan, plockade fram datorn och trögade mig ut på nätet och stadens hemsida. Voila, det fanns ett vandrarhem! 20 km utanför stan dock, men det passade min ekonomi så det blev bra. Väl framme ser det ut som en herrgård men visar sig vara nån form av sjukhus. Det doftar BB och jag småler när jag vandrar i korridoren. I duschen kunde jag nästan försvinna 19 år bakåt i tiden och känna min bulliga mage (det är den fortfarande, haha...) och minns hur blodet rann längs golvet och det gjorde så ont att röra sig. Ville veta var jag befinner mig nånstans och med hjälp av telefonen, bluetooth och gprs fick jag reda på att jag just nu befinner mig på något som varit både epidemi- och sinnessjukhus. Hoppas det inte regnar imorgon bitti så ska jag ut och kolla in omgivningarna före frukost.

handklovar utan fluff

Det har varit ett jädra springas hos gubben som sköter uthyrningen av lägenheten jag nu bor  i. Tror jag varit uppe på hans kontor minst femtioelva gånger. Den sista gången var totalt onödig, var tungen att göra ett återbesök för att jag hade glömt ett papper hemma och extranyckeln i mammas jackficka. Ändå kan jag inte låta bli att tycka att det var värt det för det var då jag fick syn på handklovarna han hade i sin välorganiserade mapphylla. Dom stack mig i ögonen och såg väldigt riktiga ut. Inget pastellfärgat fluff som inbjöd till lek så långt ögat nådde och jag undrade naturligtvis vad han ska med dom till? Behöver man handklovar i hans jobb? Om det är en särskilt besvärlig hyresgäst som ska vräkas? Eller? Hade han haft en sekreterare hade jag kanske begripit bättre, kanske dom bara glömt att städa undan. Som det nu är blev frågan obesvarad, för jag är absolut inte den som vill gå honom närmare in på livet. Urrk, nej!

flytta ut

Sista dagen i "gamla" lägenheten. Egentligen borde jag inte förvånas över hur mycket skräp jag samlat på mig igen, efter nästan fyra år. Hujedamig! För att inte tala om hur mycket damm det blir bakom hyllor och tunga skåp. Det måste vara det enda goda med att flytta - det blir rensat i röran. Fastnade en stund med ungarnas gamla fotoalbum, ojoj vad det var länge sen! Nu har jag fotona sparade i datorn, är det bra eller dåligt? Säkerhetskopierade naturligtvis, men det är nåt speciellt med papperskopior. Och jag tänker att jag nog ska iväg med en cd bilder som ska framkallas, ändå blir det aldrig gjort.

Saker som jag borde göra:

Strukturera mitt liv och framförallt mitt jobb :)

Torka damm oftare

Klistra in foton i album från åtta år tillbaks (och mer)

Fortsätta mina morgonpromenader

Hinna njuta! (varför kommer denna punkt längst ner på listan??)


RSS 2.0