och från vilken planet kommer du då?

Jag kommer från en annan planet. Så känns det stundvis iallafall. Det blir så uppenbart då jag inte hänger med i snacket, hemma och på jobbet. Jag tittar inte på TV. Eller, jag tittar väldigt sällan. Det kan gå månader mellan varven då jag knäppt på den fyrkantiga apparaten där hemma. Jag ser gärna på film, helst på bio men oftast i datorn. Men tv, jag missar allt jag tänker att jag vill se, glömmer bort det helt enkelt. Det kommer viktigare saker emellan, alltid. När jag har dötid och slänger mig i soffan så zappar jag en stund och konstaterar att boken som ligger brevid mig är bättre. Eller så börjar jag hänga tvätt eller nåt annat för att tappa fokus och kunna gå därifrån. Omedvetet.

Jag spelar inte datorspel. Sen mitt flipperspel slutade fungera för att datorn blev för modern så har jag inte spelat något alls. Aldrig nånsin lagt en patiens i datorn. Loggade en gång in på Betapets hemsida för Alfapet är ju roligt, men vågade inte fortsätta. Vill inte fastna och bli beroende. Så det lät jag bli.

Jag spelar hellre brädspel och har tänkt låta en liten del av nästa lön gå till ett nytt Monopol. Och ge det och Lillkillen en ny chans, för när jag var yngre älskade jag ju att spela Monopol i timtal! Jag slänger mig gärna i soffan och tittar på film med alla mina nära och kära samlade, men då ska det vara en "bra" film. Med ett budskap och som berör. Igår när det regnade i Stockholm låg jag och tittade på Frozen River och den följde mig i drömmen sen. Mycket bra! Jag brukar varva "bra" filmer med underhållande action och thrillers men av nån konstig anledning har jag svårt för komedier. Iallafall amerikanska sådana. Tecknat och animerat, det går inte alls.

Jag känner mig som en utomjording. Som inte hör till, som inte finns och som ingen egentligen tror på.

det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag skulle skriva ett inlägg om orsaker att fira. Firar gör man ju när man är glad och det händer något positivt. Jag har skrivit tre stycken jobbansökningar och nu behagar skrivaren inte fungera. "Öppna den bakre luckan och tag bort pappret" Står det i displayen och vad tror ni jag har gjort åtminstone fem gånger? Utan resultat. Nu hivar jag just ut fanskapet genom fönstret och återkommer med ett trevligare inlägg så fort jag lugnat ner mig (och fått tid).

RSS 2.0