telepati fungerar, del två

Förra måndagen var jag i Borgå och Sibbo i östra Finland. Borgå är en underbart vecker stad och jag körde lite sightseeing på smågator jag inte ens visste fanns. Ändå har jag varit där rätt många gånger... Sibbo går väl under fenomenet "håla" om man frågar mig, men det behöver man ju inte göra.

Till Sibbo flyttade min allra bästa kompis Haje från dagiset i Åbo, precis efter att jag flyttat till Ekenäs. Jag hälsade på henne ett par gånger men det blev allt mer sällan vi hördes av. Sen vi blev vuxna så är det kanske fem gånger totalt, men oj vad kul det är då! Senast vi sågs var för snart tre år sedan på teaterträffen i Hangö.

Åter till ämnet - eftersom jag var i Sibbo kunde jag inte låta bli att tänka Haje och hennes mamma, lekte till och med med tanken på att ringa mamman. För Haje bor numera i Danmark så henne hade jag ändå inte räknat med att träffa. Men jag gjorde det inte, jobbade bara på och körde kosan hemåt igen. Halvvägs får jag ett sms i telefonen; hej, vad är din adress?, hälsningar Haje! Vilket sammanträffande! Jag svarade och då ringde hon upp. Haje hade besökt sin mamma i Sibbo och firat hennes födelsedag, nu var hon på väg till flygplatsen. Tänk OM jag ändå hade ringt mamman, då hade vi ju med all säkerhet fikat ihop och träffats. Vi har inte setts på tre år och så tänker vi på varandra samma dag. Det är inte utan att jag tycker att det är lite halvövernaturligt :)

Telepati fungerar?


RSS 2.0