mirakel

Har vi inte alla roat oss med att titta i våra kö-grannars matvarukorg för att kolla vad dom handlar? Är det någon som är åt rundare hållet som fyller korgen med chips och läsk smyger dom sig på, dom där elaka tankarna om vad människan egentligen borde äta. Eller om någon handlar dyra "märkes"varor och en massa helfabrikat och onödigheter, då är det nog ett hushåll där man inte behöver vända på slantarna och leta röda lappar precis. Själv fyller jag väl alla dom där kategorierna, efter humör och kassa. Ändå kan jag inte låta bli att titta och fundera, inte fundera så att jag skulle bry mig särskilt länge, men just då jag står där i kön och väntar dyker tankarna upp. Vad ska dom tro om mig då, som gärna handlar mat med röda prislappar för att få den där extra guldkanten på vardagen?

Därför undrade jag vad folk skulle tro idag då jag fann mig själv vrida och vända på barnvagnarna som var nedsatta med mer än hälften. Försökte titta lite lagom nonchalant och inte se för engagerad ut. Det skulle ju vara lite absurt om nån fick för sig att JAG var gravid, mitt midjemått till trots. Det är jag inte. Jag är lite diskret medberoende, sprickfärdigt ivrig och stolt! Jag har redan hittat mig själv på blocket.se letande efter pyttesmå babykläder. Måste dessvärre hålla mig också på den fronten, den blivande mamman vill säkert säga sitt :)

Om allt går väl så sker det ett mirakel i augusti!

en liten lista

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Var mamma till en ett och etthalvt åring och hans äldre syskon och hade precis börjat jobba för ett svenskt kortföretag som finlandsansvarig. Våndades.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Längtade.

3) FEM SNACKS DU GILLAR?
Popcorn, mest popcorn men ibland också cashewnötter, pistagenötter, nån enstaka ostbåge och såna där dyra frasiga lyxchips.

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Minns inte, jag sjunger inte. Jag kan dom sen då jag hör dom då det gäller en massa låtar.

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
Betala bort mina skulder och andras, resa, göra nåt gott för pengarna typ resa och skänka dom till nåt barnhem som behöver hjälp.

6) FEM DÅLIGA VANOR
Skjuter upp saker, biter på naglarna ibland, svär för mycket, gnäller när jag är trött, låter gärna andra ta ut soporna.

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Äta gott, läsa, älska, bara vara (på Sottunga), gå i skogen.

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Djurmönstrat. Hudfärgat. Napapaita. Crocs. Ljusrosa.

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Pelledockan, lego, lådbilen, hammare och spik, Nintendo Donkey Kong.

10) FEM PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UNDERSÖKNINGEN:
Det är inte viktigt, jag gör det för min egen skull, är barnsligt förtjust i listor.

serverat på silverfat

Jag har drabbats av kärlek. Så oemotståndligt mycket och innerlig kärlek så tårarna bara rinner när jag konfronteras med den. Det kan inte bli så mycket bättre än så här, eller hur mycket kan kärlek växa? Den kan växa, det kommer nya människor att älska men ingenting tas ifrån. Förunderligt.

Det känns som om cirkeln är sluten när Kapten Gråskägg serverar mig födelsedagsfrukost med rosor på min farfars silverfat. Det finns så många lustiga tillfälligheter, som att dom hade/har samma yrke, min farmors flicknamn är samma som Gråskäggs. Min farmor hade en syster som dog när hon var sju men var född samma datum som min dotter. Min farfar är född samma datum som min yngsta sons far och mina föräldrar har samma bröllopsdatum som min farmor och farfar och det visste morsan inte ens om!

Hmm, nu blev det lite osammanhängande, blev avbruten av ett varmt telefonsamtal så jag tror jag ska ta och ägna mig åt Kärlek i stället ;)

Gott Nytt Kärleksår med nya mirakel och underverk!

RSS 2.0