dubbelmoral


En kväll på förra jobbet då jag satt och flummade med en manlig kollega berättade han hur besviken och ledsen han var på sitt ex och alla kvinnor över huvudtaget. Hon hade hittat sig en ny karl och lämnat honom. Han kände sig sviken och sårad och hans trygghet hade försvunnit. Hon hade dragit mattan under fötterna på honom i med sitt beslut och det var tungt att bära.

Han reflekterade inte det minsta över att han i flera år levt dubbelliv ombord. Medan frun troget väntade på landbacken roade han sig i arbetsveckorna med en annan vacker kollega. Han tog kvinnan han var gift med för given, hur underbart var det inte att bli ompysslad och älskad efter en lång arbetsvecka? varför hade hon lämnat honom? Tänk att hon hittat sig en ny karl och brutit upp, dom var ju en familj med tre barn. Tänkte hon inte det minsta på familjen?

Frun å sin sida hade länge förträngt sina känslor av att alltid inte stod rätt till. Hon ville inte fatta, inte se, att han hade en annan ombord. När hon till sist fick det bekräftat så var det bara den sista spiken i kistan och hon fick styrka att lämna honom. Vilken befrielse.

Bitter och besviken ältade han och försökte pressa henne på en förklaring; hur kunde hon sätta hela familjen och samhörigheten på spel för en ny mans skull? Att han blev konfronterad med sin långa affär med kollegan ombord var liksom inte samma sak. Han hade ju aldrig velat skilja sig. Det påverkade ju inte deras äktenskap på nåt sätt. Han älskade ju frun sin fortfarande, behövde henne. Hur kunde hon?

Där satt karln, inte helt nykter, och fiskade efter mina sympatier. Jag hade inga att ge, det var ju helt absurt. I samma stund du doppar kuken i en annan kvinna har du satt ditt äktenskap på spel. Ja, redan tidigare än så. Det finns många sorters otrohet och den börjar i det skede du gör saker du inte längre kan berätta om hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0